Concil Marketing icon
e-legitimation hänglås omgivet av digital kod

Svenskarna känner sig trygga med e-legitimation och majoriteten använder den varje dag.

Ny statistik från Svenskarna och Internet visar att 94% av befolkningen använder Internet och de flesta gör det varje dag. För att läsa hela rapporten kan du klicka här.

En av de största ökningarna 2022 var användandet av e-legitimation och då framförallt Mobilt bank-id. Här har den dagliga användningen ökat från 47% förra året till hela 71% i år.

Vad betyder det för dig som företagare?

För bara några år sedan fanns en stor skepsis mot att legitimera sig med appar och betala på internet. Det här har förändrats med åren och under 2022 ser vi en stor förändring vad gäller att legitimera sig med mobilt bank-ID. Dels har den äldre befolkningen börjat använda tjänsten och också klarar av att ladda hem och använda den utan hjälp i betydligt större andel än tidigare.
Dels tycker svenskarna generellt det är tryggt och lätt att legitimera sig med mobilt bank-ID. Hela 71% använder tjänsten varje dag vilket kan jämföras med året innan då endast 47% legitimerade sig digitalt dagligen.

2022 är året då vi hellre väljer digitala metoder framför analoga. Vi tycker det är enklare då mobiltelefonen är något de flesta alltid har med sig.

Det är dags att se över hemsidan och de e-tjänster du erbjuder dina kunder!

Har du tidigare upplevt att dina kunder undviker e-signeringar och därför låtit bli att bygga ut din hemsida med en webbhandel är det dags att tänka om nu.

Svenska folket känner sig trygga och är vana med tekniken och många föredrar den framför papperskvitton och andra analoga lösningar.

Är din hemsida en enkel sida med kontaktuppgifter? Vill du ha hjälp att lägga till tjänster för kunderna att kunna genomföra köp, boka tider m.m. och vill ha hjälp? Vi hjälper er att ta fram den hemsida ni behöver med de e-tjänster som passar just ert företag.

Titta här på de tjänster som vi på Concil erbjuder för att bygga och optimera er webbplats och skapa den sida som bäst når ut till era kunder. Kunderna är redo. Är du?