Concil Marketing icon

Il Molino AB

Om företaget

Il Molino handlar med handplockade, välrenommerade producenter från hela Italien. Deras sortiment är stort, variationerna många och kvaliteten hög. Som leverantör av italienska kvalitetsdelikatesser är deras uppgift att förmedla passionen och kunskapen för de äkta italienska smakerna.

Önskemål och uppstart

Kunden önskade en weppshop för deras återförsäljare. Största fokus låg på på integration med Vismas affärssystem. Allt gällande produktinformation, från lagersaldo, priser till kunder skall administreras i Visma och uppdateras automatiskt på webbplatsen. Il Molinos kunder kan logga in på hemsidan för att ta del av personliga rabatter och frakter m.m.

Il Molinos personal skall även enkelt kunna underhålla webbplatsen och lägga upp nya texter och bilder med bara några få knapptryck. Efter några effektiva planeringsmöten hade vi fått full insikt i vad kunden var ute efter med deras nya webbshop.

Lösning

Webbplatsen byggdes upp i WordPress, där möjligheterna i princip är oändliga när det gäller funktionalitet. Stort fokus lades på kopplingen till Visma samt användarmöjligheter för inloggade företagskunder. Vi byggde upp en miljö på hemsidans adminpanel där Il Molino själva kan skapa nya inlogg till deras kunder samt justera rabatter och priser för inloggade kunder (företagskunder).

Hemsidans design var redan klar som kunden själva hade utformat. Vi lade in den efter kundens önskemål.

Visma för WooCommerce

WooCommerce är WordPress egna e-handelslösning.
Näst intill all information administreras i Visma, från företagskunder till produkter. Varje timme skickas uppdaterad information från Visma till hemsidan och vice versa. Med en integrering av affärssystemet till webbshopen underlättas kundens arbete markant. Och kan istället fokusera på kundrelationer och ”viktigare” saker.

Sökmotorvänligt

WordPress har en rejäl och bra grund för sökmotorvänlighet. Med rätt inställningar och använda temat vi tillhandahåller har er hemsida en god chans att rankas högt i sökmotorerna, (organiska söket).

Lättillgänglig adminpanel (CMS). (funkar i mobilen)

WordPress har en välutvecklad adminpanel där ni lätt och smidigt kan uppdatera innehåll på er hemsida. Även i mobilen! Plattformen och verktygen i CMS-systemet är i ständig utveckling så att hemsidan skall vara så säker från virus som det bara går samt att nya funktioner kan integreras.