Concil Marketing icon

Lidköpings Golfklubb

Om företaget

Lidköpings Golfklubb är känt som stadens mest centrala golfbana. Klubben startades i slutet på 60-talet och har sedan dess varit en favorit bland golfare i Skaraborgstrakten. Banan är en lättpromenerad parkbana med bra finish som kan vara utmanande för både nybörjaren och de erfarna.

Önskemål och uppstart

Kundens önskemål var att få en modern och lättnavigerad hemsida för besökaren. Personalen skall enkelt kunna underhålla webbplatsen och lägga upp nya texter och bilder med bara några få knapptryck. Efter ett bra och konstruktivt planeringsmöte hade vi fått full insikt i vad kunden var ute efter med deras nya webbplats.

Lösning

Vi byggde upp hemsidan i WordPress då möjligheterna i princip är oändliga när det gäller design och funktioner. Vi utgick efter kundens behov och önskemål. Stort fokus lades bland annat på att bygga upp en tydlig sid- och menystruktur så att besökaren enkelt kan navigera till önskad sida.

I WordPress används väldigt ofta olika plugins för att möta kundens önskemål om funktioner. Så som att ta emot prenumeranter för nyhetsbrev, kontaktformulär, blogg m.m.

Sökmotorvänligt

WordPress har en rejäl och bra grund för sökmotorvänlighet. Med rätt inställningar och använda temat vi tillhandahåller har hemsidan en god chans att rankas högt i sökmotorerna.

Lättillgänglig adminpanel (CMS). (funkar i mobilen)

WordPress har en välutvecklad adminpanel där ni lätt och smidigt kan uppdatera innehåll på er hemsida. Även i mobilen! Plattformen och verktygen i CMS-systemet är i ständig utveckling så att hemsidan skall vara så säker från virus som det bara går samt att nya funktioner kan integreras.

Design

Utseendet på en webbplats är viktigt av flera olika anledningar. Dels att kommunicera verksamhetens anda och värderingar men även att den ska vara behaglig för ögat och vara lättnavigerad. Grunden till färgsättning av webbplatsen utgick vi från golfklubbens nuvarande logotyp. Vi tog fram olika nyanser av kundens kulörer för att knyta samman element och block på ett behagligt och snyggt sätt. Större marginaler mellan text- och bildblock var en viktig kugge i designen för att få en mer lättläst hemsida och visa att texten som visas är relevant.

Titta närmare här: https://www.lidkopingsgk.se/

 

 

 

Vi erbjuder mängder av olika digitala lösningar till ditt företag

Boka ett möte med oss

Skriv in dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt.