Concil Marketing icon

Öka din synlighet på Facebook

Öka din synlighet på Facebook

Som vi tidigare skrivit i bloggen så har Facebook ändrat sin algoritm vilket innebär att personliga inlägg prioriteras före inlägg från företag. Detta innebär att färre följare ser dina företagsinlägg såvida du inte betalar för din räckvidd. Trots den nya algoritmen så kan du som företag själv göra mycket för att öka din synlighet utan att behöva betala en enda krona. Vi på Concil vill därför ge dig några tips hur du kan öka din synlighet på Facebook utan att det ska behöva kosta något.

7 tips för ökad synlighet på Facebook

  1. Ta fram materialtyper - Utgår från 3-4 teman när du skapar inlägg. Det kan exempelvis vara ”roliga” inlägg, ”faktabaserade” inlägg eller ”personliga” inlägg. Detta skapar en bra mix i dina publiceringar och gör så att följarna inte tröttnar på ditt innehåll

 

  1. Använd publiceringsschema – Placera det olika materialtyperna i ett publiceringsschema. Detta schema talar om vad för innehåll som ska publiceras samt när det ska göras.

 

  1. Schemalägg dina inlägg – På Facebook går det att schemalägga inlägg vilket innebär att du kan planera dina inlägg för flera dagar framåt. Detta gör att du kan anpassa publiceringstiden till dina följare samtidigt som ditt företag får ett välfyllt flöde vilket ökar chansen till fler följare.

 

  1. Interagera med dina följare – Uppmuntra till engagemang genom att publicera relevant och intressant innehåll. Svara på kommentarer och kommunicera med dina kunder. Facebooks nya algoritm prioriterar inlägg som skapar dialog mellan människor vilket innebär att inlägg med mycket dialog får stor spridning.

 

  1. Använd statistikverktyget – Facebook har ett utmärkt statistikverktyg där du kan utvärdera hur dina inlägg presterar. Fortsätt att arbeta med de materialtyperna som presterar bra och se över de som presterar mindre bra.

 

  1. Sänd live – Livesändningar skapar överlägset mest engagemang. Om du inte provat detta tidigare, gör det och var inte rädd för att misslyckas. Att allt inte blir ”perfekt” är just anledningen till varför livevideo skapar så bra engagemang. Dina följare vill se människorna bakom inläggen och vad passar då bättre än en livesändning där ni pratar om vad ni är duktiga på.

 

  1. Använd rätt bilder och videos – Anpassa dina bilder och videos så att de ”matchar” med publiceringens övriga innehåll. En dålig bild eller video kan tyvärr göra att dina följare skrollar förbi ditt inlägg och därför missar textens budskap.

 

Det viktigaste av allt är att anpassa innehållet till din målgrupp. Utgå alltid från vad din målgrupp vill se och försök att förbise vad du själv tycker är intressant.

Vill du har fler tips hur du kan öka din synlighet på Facebook eller andra sociala medier? Hör av dig till oss! 🙂