E-post i iPhone/iPad

För att lägga upp din e-postadress på din Iphone eller Ipad behöver du följa nedanstående steg, då skall allt funka…
Bilderna är från en Iphone, men principen är den samma på Ipad.

1. Gå in under inställningar och välj “Mail”
  2. Iphone inställningar

3. Välj “Konton”
  4. Iphone välj konto

5. Välj “Lägg till konton”
  6. Iphone välj lägg till konton

7. Välj “Lägg till annat”
  8. Iphone välj annat

9. Välj “lägg till e-postkonto
  10. Iphone lägg till e-postkonto

11. Fyll i ditt namn och din E-postadress samt lösenord från dokumentet med användaruppgifter du fått av oss.
    Iphone fyll i uppifterna och klicka nästa

Kan tex se ut som nedan, Klicka på ”Nästa” och inmatningen fortsätter.
    Iphone välj konto

12. Välj “IMAP”
    Iphone välj protokoll IMAP
  13. Oavsett vad du väljer så skall värdnamnet börja med pop (det behöver inte vara pop.entos.nu som i exemplet nedan då vi har flera mailservrar)
    Iphone fyll i uppgifter för nytt konto
  14. Du kommer nu att få ett meddelande att inget lösenord har angetts, detta är standard och är inget att oroa sig för. Klicka på OK och gå vidare.
    Iphone varning lösenord, klicka ok
  15. Spara och vänta.
    Iphone klicka spara
  16. Om Imap inte är aktivt enligt bilden så klicka på E-post cirkeln till höger och den blir då aktiv, spara.
    Iphone aktivera E-post
  17. du ser nu vilken mail Imap har, klicka på kontot.
    Iphone välj konto
  18. Ställ nu in uppgifterna du fått av oss och fyll i enligt exemplet, klicka på avancerat.
    Iphone fyll i uppgifter och välj avancerat
  19. Klicka på använd SSL.
    Iphone välj SSL
  20. SSL ska nu vara aktivt och lysa grönt, även serverport ska vara ändrad till 993.
    Iphone SSL aktiv
  21. Klicka tillbaka på konto en gång till föregående och klicka på SMTP.
    Iphone välj smtp
  22. Fyll i uppgifterna du fått av oss och se exemplet nedan, server ska vara aktivt och klicka sedan klar.
    Iphone fyll i smpt
  23. KLART!