E-post i Mail för Mac

För att lägga upp din e-postadress i Mail (e-postprogrammet som finns installerat när du köper en Mac) behöver du följa nedanstående steg, då skall allt funka…
Gå in under Arkiv > Lägg till konto…

Fyll i de efterfrågade uppgifterna. Det som skrivs in i “Fullständigt namn” är det som syns hos mottagarna du skickar mail till.

Välj kontotyp POP eller IMAP (båda funkar och det är samma användaruppgifter för båda alternativen)

Fyll i uppgifterna för inkommande server och ändra användarnamnet så att hela mailadressen är ifylld.

I nästa steg fyller vi i uppgifter för att kunna skicka mail, fyll i server för utgående e-post och bocka i “Använd autentisering”.

Nu är allt klart, du får upp en lista med vad som är ifyllt. Klicka bara “Skapa” så är allt klart.