Concil Marketing icon

Tidab AB

Om företaget

Tidab är framtidsbolag med ambitionen att driva utvecklingen i branschen framåt med lösningar inom trädgård och teknik. De är generalagenter på robotgräsklippare för Robomow och Belrobotics. De står även till tjänst för utbildning, support och service för alla deras återförsäljare.

Önskemål och uppstart

Kunden önskade en weppshop för både B2C och B2B med huvudfokus på integration med Vismas affärssystem. Allt gällande produktinformation, från lagersaldo, priser till kunder skall administreras i Visma och uppdateras automatiskt på webbplatsen. Tidabs företagskunder skall kunna logga in på hemsidan för att ta del av personliga rabatter och frakter m.m.

Personalen skall även enkelt kunna underhålla webbplatsen och lägga upp nya texter och bilder med bara några få knapptryck. Efter många effektiva planeringsmöten hade vi fått full insikt i vad kunden var ute efter med deras nya webbshop.

Lösning

Hemsidan byggdes upp i WordPress där möjligheterna i princip är oändliga när det gäller design och funktioner. Stort fokus lades på kopplingen till Visma samt användarmöjligheter för inloggade företagskunder. Vi byggde upp en miljö på hemsidans adminpanel där Tidab själva kan skapa nya kundinlogg samt justera rabatter och priser för inloggade kunder (företagskunder).

Visma för WordPress och WooCommerce

Näst intill all information administreras i Visma, från företagskunder till produkter. Varje timme skickas uppdaterad information från Visma till hemsidan och vice versa. Med en integrering av affärssystemet till webbshopen underlättas kundens arbete markant. Och kan istället fokusera på kundrelationer och ”viktigare” saker.

Sökmotorvänligt

WordPress har en rejäl och bra grund för sökmotorvänlighet. Med rätt inställningar och använda temat vi tillhandahåller har er hemsida en god chans att rankas högt i sökmotorerna.

Lättillgänglig adminpanel (CMS). (funkar i mobilen)

WordPress har en välutvecklad adminpanel där ni lätt och smidigt kan uppdatera innehåll på er hemsida. Även i mobilen! Plattformen och verktygen i CMS-systemet är i ständig utveckling så att hemsidan skall vara så säker från virus som det bara går samt att nya funktioner kan integreras.

Design

En webbplats utseende är viktigt av flera olika anledningar. En faktor är att kommunicera verksamhetens värderingar på rätt sätt, men även att den ska vara behaglig för ögat och vara lättnavigerad. Grunden till färgsättningen av webbplatsen utgick vi från kundens befintliga hemsida. Hemsidans kulörer knöts samman med webbshopens element och block på ett fint och behagligt sätt. Vi redigerade och färdigställde även kundens logotyp för att tydliggöra för besökaren på vilken webbplats man befinner sig på.